Sunday 31 October 2010

Fairy Wishing Well, Viikko 17 / Week 17

Taas se on sunnuntai, ja käsityökertomusten aika. Mennyt viikko on ollut niin kiireinen, että on hankala uskoa aikaa oikeasti kuluneen vain viikko siitä kun lähdin Oulusta takaisin Kauhajoelle. Pistellytkin kuitenkin olen, lähinnä erästä salaista projektia mutta jonkun verran myös keijutyötä.

Tässä oltiin kaksi viikkoa sitten / The fairy project two weeks ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:



Harmillisesti työhommat haittaavat tämän edistymistä ja nyt se Salainenkin on vielä lisävaivoina, mutta pikkuhiljaa tulee tämäkin pala kokonaisemmaksi.



The past week has been really busy at work, but I have managed to get some stitching done. I've mostly been stitching my secret project, but as you can see, the fairy has got a few new stitches as well.

Saturday 23 October 2010

The Prairie Schooler: O is for Owl

Tämän viikon päivitys tulee nyt poikkeuksellisesti lauantaina, kun huominen menee takaisin Kauhajoelle matkatessa.

Se on nyt valmis! Tai siis viimeistelyä vaille, mutta sitä se saattaa joutua odottamaan vielä melko pitkään, kenties kesään asti - minä ja ompelukone kun asutaan Kauhajoen-keikkani ajan eri osoitteissa. Kesällä muutan taas takaisin Ouluun ja viimeistelen tämän sekä muut mahdolliset valmistuneet koristeet.

Viikko sitten oltiin vielä tässä / The owl a week ago:



Ja tänä iltana päästiin tähän / And tonight:



Nyt erään Salaisen projektin pariin...



I'm posting this week's update on Saturday, because I will spend most of tomorrow traveling from Oulu to Kauhajoki. I just finished the stitching part of the owl project, and it looks absolutely beautiful! The finishing will have to wait though, because me and my sewing machine don't live close to each other at the moment. I'm moving back to Oulu in the summer, so perhaps I'll finish it then if I don't get a chance to before that. Next on my to-stitch list is a Secret project that I don't get to post about for a few weeks yet, but I'll try to also make some progress with the fairy project so I'll have something to show here next week.

Sunday 17 October 2010

Viikko ennen syyslomaa / The week before autumn holiday

Kulunut viikko on mennyt aikalailla työhommissa ja Oulun-reissun järjestelyssä ja suunnittelussa (tulin perjantaina Ouluun viettämään syyslomaviikkoni ikävöimieni ihmisten parissa). Iltaisin ei ole ollut energiaa edes pistellä. Kuitenkin perjantaina junamatkalla Seinäjoelta Ouluun sain pöllötyötä ihan hyvin edistettyä, ja eilenkin pistelin sitä jonkin verran. Keijutyön jätin Kauhajoelle, se oli liian iso matkaan otettavaksi.

Pöllö viikko sitten / The owl a week ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:



Kuten huomaatte, työn ilme alkaa muuttua hieman iloisemmaksi kun siihen tulee lisää värejä. Vielä on paljon lehtiä tehtävänä, eiköhän niitä jokunen tule lisää tämän viikon aikana vaikka syysloma tuleekin olemaan sosiaalisesti todella vilkasta aikaa eikä minulla tule olemaan niin paljon pistelyaikaa kuin haluaisin.


The past week, I didn't have much time or energy for stitching, so all of the progress that you see in the picture above has been made during Friday and yesterday. As you can see, the picture is starting to look a bit less gloomy now that I've added a bit of colour to it. I think you'll see a few more leaves next time, even though the coming week is going to be a very socially active time for me and I won't have quite as much time for stitching as I'd like to have. No progress with the fairy project this time.

Sunday 10 October 2010

Fairy Wishing Well, Viikko 16 / Week 16

Pirteätä syyssunnuntaita! Töiden kanssa menee edelleen ihan liian paljon aikaa, mutta olen taas kuitenkin ehtinyt pistelemäänkin jonkin verran. Ja nyt on ihana, uusi kamera ja kuvatkin sen mukaisia!

Fairy Wishing Well viikko sitten / A week ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:



Kuten kuvien vertailusta näkyy, on tullut vain muutaman piston ryppäitä vähän sinne sun tänne, aukkojen paikkailua.

Pöllö viikko sitten / The owl a week ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:



Jotenkin töiden jälkeen illalla väsyneenä tuntuu helpommalta ottaa tämä työn alle, vaikka ihan samalla tavallahan tuon keijutyönkin voisi ottaa tunniksi-pariksi esille ja tehdä siihen ne muutamat pistot mitä siinä ennen nukkumaanmenoa ehtii/jaksaa.



I got the new camera this week, and I totally love it! It takes sharp close-up pictures so easily and without distorting the colours too much. As for the stitching, it's still slow thanks to long hours at work.

Sunday 3 October 2010

Fairy Wishing Well, Viikko 15 / Week 15

Työhommissa on mennyt ihan hirmuisesti aikaa, mutta jotain sentään olen ehtinyt pistelemään kuluneellakin viikolla. Molemmat työt edistyivät vähäsen. Tällä kertaa kävi jopa tuuri kuvien kanssa - sattuivat olemaan kädet sen verran vakaat, että näistä kuvista saa paremmin selvää kuin viime viikkoisista (tässä vanhassa Olympuksessani ei ole mitään kuvanvakainta tms. tärinänvaimentimia). Olen tilannut verkkokauppa.comista torstai-iltana tilipäivän kunniaksi tällaisen: Panasonic Lumix DMC-TZ10, punainen. Perjantaina ovat sen postittaneet, joten perillä pitäisi olla jonain päivänä ensi viikolla. Sitten saatte taas tasalaatuisia kuvia.

Fairy Wishing Well viikko sitten / A week ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:




Pöllö viikko sitten / The owl a week ago:



Ja tänä aamuna / And this morning:





Work has taken a lot of my time during the past week, but as you can see, I still managed to make a few stitches to both of my WIPs. Slowly but steadily!