Thursday, 3 April 2008

Butterfly-poolo - Butterfly turtleneck

Tämä työ kesti pitkään saada valmiiksi, kun oli ohuehko lanka ja yksitoikkoista neulottavaa (2o, 2n koko ajan). Mutta lopputulos on vaivannäön arvoinen! Butterflyssä on kaunis pinta, viskoosisäikeet näyttävät kivalta kiiltäessään mattapintaisen puuvillan seassa. Ainoa huonompi puoli on se, että tämä pusero on läpikuultava - sen päällä on käytettävä toista paitaa tai alla toppia tai ihan ohutta pooloa (kuten kuvassa), jos ei halua toisten näkevän, minkä väriset rintaliivit on päällä. Toisaalta teinkin tämän lähinnä villapaitojen ja -takkien alla käytettäväksi, että eipä tuo isoa ongelmaa aiheuta. Ohjekin oli helppo sovitella Woolilta (lanka jolle tuo ohje on tehty) Butterflylle, vaihtoi vain silmukkamäärät toiseksi pienimmän koon silmukkamääristä isoimman koon silmukkamääriin. Olen tähän erittäin tyytyväinen, ja aion tehdä näitä vielä lisää, yhden valkoisen ja kaksi mustaa, muutama vuosi sitten hamstraamastani Butterflysta.

Lanka: Novita Butterfly (55% puuvilla, 45% viskoosi), valkoinen
Ohje: Novita 6/2002, ohje numero 35
Puikot: 3,5 mm

(klikkaa kuvaa isommaksi)


(click on the pic to view it in full size)

Yarn: Novita Butterfly (55% cotton, 45% rayon), white
Pattern: Novita 6/2002, number 35
Needles: 3,5 mm

The pattern is for Novita Wool (100% wool), but I made it out of Butterfly so I can wear this under other knit or crocheted garments such as ponchos, shawls and cardigans. It was easy to adjust the number of stitches by making a sample swatch and comparing the tension to the one called for in the pattern.

This was a nice thing to knit while watching TV. Brainless k2, p2 all over. I think the result is quite pretty, though there is one downside: it is translucent, so if I don’t want people to know which colour bra I’m wearing, I need to wear something else under this pullover, or a cardigan or something over it.

No comments: