Sunday, 15 February 2009

Ensimmäinen isompi ristipistotyöni - My first bigger cross stitch project

Tämä valmistui jo lokakuussa 2008, ja nyt voin viimein blogata sen. Ensimmäinen vähän isompi ristipistotyöni, Design Worksin Celtic Cross -pakkaus Cross Stitch Centrestä. 105 pistoa x 135 pistoa, koko on 20cm x 25cm 14-count aidalle pisteltynä. Kokeneemmille konkareille ei varmasti isokaan juttu, mutta minulle melko saavutus! Yhteensä kolmas ikinä tekemäni ristipistotyö, kaksi edellistä olivat todella harvalle aidakankaalle paksulla villalangalla pisteltyjä koristetyynynpäällisiä (aurinko ja kuu, bloggaan ne sitten joskus kun saan ne kasattua tyynyiksi asti...). Tämä oli siis ensimmäinen ihan oikeilla, ohuilla puuvillalangoilla pistelemäni juttu, ja myös ensimmäinen laskettava pistelyni, kaksi edellistä olivat kankaalle painettuja. Tämän tekemisessä kesti kaksi kuukautta, mutta puolustuksekseni tein myös gradua samaan aikaan.

En voinut blogata tätä aiemmin, kun tämä meni häälahjaksi eräälle ystäväpariskunnalleni, ja lahjan piti päästä saajilleen ennen kuin hiiskuin siitä mitään täällä. Nyt se on kuitenkin jo otettu vastaan, ja ihanista ihaninta, siihen oltiin todella tyytyväisiä! Tätä oli myös mukavaa tehdä - nyt on työn alla virkattua ja neulottua, mutta ristipistot ovat tulleet elämääni jäädäkseen! Onneksi on toiset häät nyt kesällä, saa kohta alkaa pistelemään taulua sille parille.

Kuvaa voi taas klikata suuremmaksi.


You can click on the image to view it in its full size.

I finished this in October 2008, but was unable to blog it back then as this was a gift and I wanted it to reach its recipient before I revealed anything about it here. It was received a couple of weeks ago, with many thanks, and so I can now show it here as well. I embroidered this picture as a wedding gift for some dear friends who got married last summer, and luckily there's a wedding this summer, too, because my fingers are already itching for another beautiful cross stitch project.

This is the Celtic Cross cross stitch kit by Design Works, ordered from Cross Stitch Centre, the design area is 105 stiches wide and 135 stitches high, which makes it 20cm x 25cm when stitched on 14-count aida. This was my first bigger cross stitch project ever, and it took me 2 months to finish. In my defense, I was also working on my thesis back then... Not bad for a beginner, I think!