Sunday, 15 August 2010

Fairy Wishing Well, Viikko 8 / Week 8

Moikka taas, ja arvatkaas mitä! Ylitin odotukseni keijutyön kanssa, sain paitsi toisen palan valmiiksi myös kolmatta aloitettua.

Viikko sitten / A week ago:Tänä aamuna / This morning:Ja näytetäänpä vielä koko kangas, pistetään edistys oikeaan perspektiiviin / And to put this into perspective, a picture of the whole fabric:Mitä enemmän tämä edistyy, sitä addiktoivampaa tämän pistelystä tulee. Nytkin on niin monta pikkuyksityiskohtaa kesken, esimerkiksi tuo kaivon koriste josta näkyy pikkuisen tuolla pistellyn alueen oikeassa reunassa. Haluttaisi saada se valmiiksi niin pääsisi näkemään, miten se sopii kokonaisuuteen. Vaikka tästä kuvasta näkeekin jotain, näyttää työ kuitenkin pisteltynä ja luonnossa hieman erilaiselta, kun työ on paljon suurempi kuin tuo kuva. Siksi onkin aina jännää seurata, miten sävyt ja yksityiskohdat sopivat yhteen ja pikkuhiljaa luovat tuollaisen kokonaisuuden kuin kuvassa on.

Viime päivityksen "ananas" näyttää jo enemmän pöllöltä / Last update's "pineapple" already looks a bit more like an owl:Tänään taidan pistellä tuota lisää, huomenna sitten taas paluu keijutyön pariin. Kiitän kaikista pariin viime merkintään tulleista kommenteista, ne kannustavat kivasti saamaan aikaan lisää näytettävää. :D
During the past week, I not only got the second piece of the fairy picture finished, but also got the third piece started a little. It's going to be - and already is - so beautiful! I added a picture of the whole fabric to remind you that there is still a lot to do before the entire picture is finished. Still, the more I stitch this project, the more I want to stitch it, it's so enchanting to watch all the little details and patches of colour fit together little by little to form a beautiful and harmonious whole.

The "pineapple" from the last update already looks a bit more like an owl, and I think I will concentrate on it today and return to the fairy project tomorrow.

2 comments:

Lennu said...

Hieno siivekäs ananas :D Kivasti edistynyt keijutyökin taas, alkaa tehdä mieli pistellä omaakin HAEDia kun tätä sinun työtä katsoo!

Mari said...

Tuosta tulee ihan mahdottoman hieno, en ole tainnut aiemmin tuota valmiin kuvaa käydäkään kurkkaamassa. Mutta valtavan iso työ sinulla siinä on, yhden yli ja kaikkea - huhhuh! :) Mulla itselläni isoin tekeillä oleva työ on kooltaan 43x62 cm, pistellään 25 ct pellavalle kahden langan yli (eli vastaa suunnilleen 13 ct aidaa), pistelyalueen koko on noin 300x215 pistoa. Ja sekin työ kun oli alkutekijöissään, äitini tuumasi, että "sinä et tule koskaan saamaan tuota valmiiksi". ;) No, työ on jo yli puolen välin tehtynä, ja aion ottaa ensi vuoden projektiksi tehdä se loppuun. Mutta se on jo sen kokoluokan työ, että en paljon isommista haaveile. Onneksi mun äiti ei ole sua "kannustamassa" tuon HAEDin kanssa. ;) Minä uskon, että vaikka tuossa on ihan mielettömästi hommaa, niin sinä saat sen vielä jonain päivänä valmiiksi, vaikka se veisikin muutaman vuoden. :) Itse olen sitä omaa vaatimatonta isoa työtäni tehnyt kohta 7 vuotta... aina muutaman vuoden taukoja välissä ja sitten taas isompia rykäyksiä kerralla eteenpäin. :)